John Fredriksen samler sin nærmeste krets på Theatercaféen – Sail Gallery
Connect
To Top

John Fredriksen samler sin nærmeste krets på Theatercaféen

Fredriksens datter, Kathrine Astrup Fredriksen, hastet inn på restauranten og ønsket ikke å prate med DN. Alle foto: Ida von Hanno BastFredriksens datter, Kathrine Astrup Fredriksen, hastet inn på restauranten og ønsket ikke å prate med DN. Alle foto: Ida von Hanno Bast

Fredag var det duket for John Fredriksens tradisjonsrike julelunsj på Theatercaféen.

Hvert år samler den London-baserte shippingmilliardæren sin nærmeste krets til faste bord i de ærverdige lokalene i Oslo.

John Fredriksen ankom selv restauranten via bakveien, som vanligvis benyttes av kongelige og andre som vil unngå oppmerksomhet.

(Se bildeserie nederst i saken) 

Fredriksen-døtrene hastet inn

Flere sentrale personer i Fredriksen-systemet var å se på vei inn på Theatercaféen. Blant dem var Fredriksens to døtre, tvillingsøstrene Kathrine og Cecilie Fredriksen. De hastet inn på restauranten, og ønsket ikke å prate med DN.

For et år siden ble det kjent at Fredriksens døtre, skulle bli mer involvert i Fredriksen-systemet. De to fikk ansvaret for å følge opp en ny investeringsportefølje på rundt to milliarder dollar fra hovedkvarteret i London.

Fredriksen-søstrene har i tillegg ulike styreverv i eiendomsselskapet Npro, samt i oppdrettsselskapet Marine Harvest.

– Det går fornuftig for seg

Også Seadrill-sjef Per Wullf er tilstede på Fredriksens tradisjonsrike julelunsj fredag. Han ønsket ikke å prate om selskapet han leder.

Seadrill-sjef Per Wullf var til stede på Fredriksens tradisjonsrike julelunsj. Han ønsket ikke å prate om selskapet han leder. Foto: Ida von Hanno Bast
Seadrill-sjef Per Wullf var til stede på Fredriksens tradisjonsrike julelunsj. Han ønsket ikke å prate om selskapet han leder. Foto: Ida von Hanno Bast

– Jeg skal på julebord, det er det jeg har lyst til. Det går fornuftig for seg. Jeg håper det blir koselig, sier han til DN på vei inn på Theatercaféen.

Det Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill er midt inne i en omfattemde restrukturering. Selskapet må få en avtale med et stort antall banker og obligasjonseiere om rundt ti milliarder rentebærende gjeld.

Riggbransjen har stått overfor et tøft år, og flere selskaper sliter. Etter at oljeprisen begynte å falle i 2014 har oljeselskapene i stor grad kuttet i sine investeringsbudsjetter. Det har ført til at rigger blir overflødige og ratene, prisen selskapene får for å leie ut rigger, har falt betydelig. Seadrill, som var verdens største riggselskap målt i markedsverdi, har blitt kraftig rammet.

John Fredriksen ankom Theatercaféen via bakveien. Her står han inne på restauranten. Foto: Ida von Hanno Bast
Daglig leder Jan Vincents Johannessen i Radiumhospitalets legater, på vei inn på Fredriksens julebord. Fredriksen har tidligere donert millioner til Radiumhospitalet. Foto: Ida von Hanno Bast
Cecilie Astrup Fredriksen, en av John Fredriksens døtre, på vei inn til julelunsjen. Foto: Ida von Hanno Bast
Kathrine Astrup Fredriksen på vei inn til John Fredriksens julelunsj. Foto: Ida von Hanno Bast
Arctic-sjef Mads Syversen hastet inn på Theatercaféen fredag. Foto: Ida von Hanno Bast
Seadrill-sjef Per Wullf sier til DN at julelunsjen går fornuftig for seg. Foto: Ida von Hanno Bast
John Fredriksen ankom Theatercaféen via bakveien. Her står han inne på restauranten. Foto: Ida von Hanno Bast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Uncategorized

Copyright © 2015 DeVoe Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.